Klima servis Srbija | Family System Group

Servis klima uređaja

Za servisiranje ne treba čekati kvar. Redovnim servisiranjem neizostavno ćete produžiti vek trajanja Vašeg uređaja i uvek imati zdravo hlađenje ili grejanje bez mikroorganizama koji se nagomilavaju u klimi

Servisiranje

Mali servis

- Provera ispravnosti klime (Testiranje tačke isparenja)
- Demontaža vratanaca i filtera
- Pranje vratanaca i filtera
- Vizuelni pregled spoljne jedince

Srednji servis

- Provera ispravnosti klime (Testiranje tačke isparenja)
- Demontaža vratanaca i filtera
- Pranje vratanaca i filtera
- Vizuelni pregled spoljne jedinice
- Dopuna freona do 200 gr. (ukoliko je potrebno)

Veliki servis

- Provera ispravnosti klime (Testiranje tačke isparenja)
- Demontažu vratanca, maske, filtera (ukoliko je moguća i demontaža kadice i turbine)
- Pranje vratanca, maske, filtera, isparivača, kadice i turbine
- Vizuelni pregled spoljne jedinice
- Pranje kondenzatora spoljnje jedinice (ukoliko je potrebno)

Klima servis Srbija | Family System Group
Klima servis Srbija | Family System Group

8 razloga

da nikada ne preskočite servis klime:

Produžetak garancije je uslovljen redovnim servisiranjem klima uređaja. Klima mora biti redovno održavana kako bi radila normalno. Garancija vredi samo ako je servis urađen svake godine.

Klima uređaj zbog vlažnosti i sredine u kojoj je, pogodan je za razvoj raznih bakterija, grinja, mikroorganizama. Kako bi ste sačuvali vaše zdravlje i vaših najdražih, potrebno je servisirati klima uređaj (očistiti i dezinfiikovati– posebnim dezifekcijskim i antiseprtickim sredstvima).

Čak iako klima uređaj niste puno koristili, može se nakupiti prljavština, npr. ako ste u međuvremnu krečili stan ili ako su nastali neki kvarovi kao što su ispuštanje freona, crevo za odvod vode se začepi od insekata, odvoji se ili probuši, ptice naprave haos na spoljnoj jedinici i slčno.

Puno slučajeva je bilo gde ljudi nisu hteli raditi servise u sezoni sa izgovorom da klima uređaj nisu puno koristili, a posle su tokom letnih gužvi molili da dođemo i servisiramo klima uređaj koji se neprijatno oseća ili ne radi kako treba.

Neočišćeni klima uređaji i sa nedostatkom radne tvari se više greju, troše više struje, a daju manji učinak hlađenja i na kraju ako nastave raditi na taj način – pregrejavaju, kompresor otkazuje sa radom i ta popravaka je dosta skupa i na granici isplativosti.

U nekim sredinama gde je veća frekvencija ljudi, gde ima dosta prašine i gde su ulice prometnije, klima uređaje treba čistiti i češce npr. na 6 meseci da bi funkcionisali kako treba.

Neredovno čišceni i održavani klima uređaji znaju biti toliko prljavi da njihovo čišcenje nije moguće obaviti na licu mesta, već takav uređaj treba skinuti, odneti u servis i detaljno rasklopiti, očistiti, pa ponovo vratiti. Takav postupak je vrlo zahtevan, a samim tim i skup i ostajete bez klima uređaja neko vreme (obično to bude u vreme najvećih vrućina).

Servis klima uređaja posebno treba raditi i ne preskakati tamo gde ima osoba sklonih alergiji i male dece.

Kontaktirajte nas

+381 114125523

+381 600223319

familysystemgroup@gmail.com