Dezinfekcija klima uređaja

Udišite zdrav vazduh tokom vrelih dana, bez štetnih mikroorganizama! 

Zašto je neophodno dezinfikovati i servisirati klima uređaj?

Iako se to smatra normalnom praksom, nije dovoljno koristiti samo sapun i vodu ako želite da pravilno dezinfikujete svoj AC sistem. Filteri su mesta gde se skupljaju ne samo prašina već i klice, bakterije, buđ i razni drugi zagađivači koji se mogu ukloniti samo posebnim sredstvima za dezinfekciju. Temeljno čišćenje vratanaca, maski, filtera i isparivača sprečiće da ovi mikrobi izazovu bolesti, alergije i respiratorne poremećaje.

Zbog čega koristimo baš ovo dezinfekciono sredstvo?

MABOSPOL SPLIT Legio AC je nova generacija biocida koja uklanja prljavštinu do koje voda ne može da dopre. Pored toga eliminiše neprijatne mirise, ostavljajući svež i čist miris u vazduhu. Sredstvo je specijalno formulisano za čišćenje plastičnih školjki i bilo koje druge plastične ili metalne površine sistema za klimatizaciju. Uklanja prašinu, prljavštinu, mrlje od nikotina i masnoću, a ujedno neće naneti štetu komponentama klima uređaja.

MABOSPOL SPLIT Legio AC - Karakteristike

Dezinfekciono sredstvo je bezbedno kako za rukovanje i udisanje tako i za komponente sistema

Tečnost je takođe pogodna za upotrebu i na mestima gde se sprema i poslužuje hrana

Sredstvo se istiskuje pod pritiskom pa tako dezinfikuje i najskrivenije delove klima uređaja

Koliko često treba raditi dezinfekciju i servisiranje klima uređaja?

Preporučujemo da dezinfekciju sistema za klimatizaciju radite najmanje dva puta godišnje, i to:

  • u proleće, pre ponovnog uključivanja klime, kako bi se sprečilo da se prašina i klice nataložene tokom vremena ispuštaju u vazduh
  • posle leta, kada se završi sezona vrelih dana, kako bi se sprečilo da se prljavština nakupljena tokom rada klima uređaja formira na površinama, rizikujući da ošteti sistem

Ako, pak, morate da vodite računa o toplotnoj pumpi, preporučljivo je da je očistite svaki put kada prelazite sa režima grejanja na hlađenje, ili obrnuto. Što se tiče AC filtera, treba ih čistiti najmanje jednom mesečno.

Imate dodatnih pitanja?

Kontaktirajte nas za više informacija.