Montaža klima uređaja

Naša ugradnja klima uređaja ide sa garancijom.  Odlikuje nas jednostavna, brza i efikasna montaža klima uređaja

Kako funkcioniše

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva vezanog za ugradnju klima uređaja, naša preporuka je da se oko tehnickih detalja ugradnje klima uređaja konsultujete sa stručnim licem.

Da bi se uradila kvalitetna ugradnja klima uređaja, neophodno je da klima servis poseduje: 

  • Profesionalni alat
  • Znanje i iskustvo

Montaža klima uređaja

Montaža klima uređaja se deli na prostu i složenu

Prosta montaža

Prosta montaža klima uređaja je takozvana instalacija leđa na leđa gde se buši jedna rupa kroz zid i dužina instalacije ne prelazi 3-8 metara dužine. 

Složena montaža

Složena montaža je montaža gde je dugačka instalacija od 8 – 100/200 m i gde se buši više rupa u zidovima takođe gde se instalacija savija na više mesta (u tim slučajevima potrebno je imati projekat ugradnje instalacije klime).

Pravila za montažu klima uređaja

Da bi klima uređaj dobro radio i radni vek produžio, postoji nekoliko bitnih pravila kojih se treba striktno pridržavati.

  • – Unutrašnja jedinica treba da bude odvojena od plafona min. 10cm.
  •  Unutrašnju jedinicu ne treba montirati blizu suprotnog zida ili neke prepreke minimum 2-3m jer će vazduh iz klime udarati u njih i vratice se prema klima uređaju, gde će sonda da registruje lažnu vrednost temperature i kompresor će se brzo ugasiti.
  • Rastojanje između spoljašne jedinice i unutrašnje jedinice ne treba biti veliko.
  • Kondez crevo koje izlazi iz unutrašnje jedinice klime mora imati konstantan pad.
  • Koristiti za montažu bakarne cevi
  •  Spoljašna jedinica može da se montira iznad i ispod unutrašnje.

Konsultacije

Sa ljubaznošću i posvećenošću, naš konsultantski tim može potpuno besplatno da osmisli najidealnije rešenje za mesto Vašeg klima uređaja u Vašem domu ili poslovnom prostoru.

Dogovor

Možete poveriti našem timu da za Vas odradi proračun koji je najekonomičniji i najpraktičniji za Vašu trenutnu situaciju, usklađujući Vaše zahteve sa Vašim potrebama i trenutnim budžetom.

Proračun

Dobijate tačan proračun ne samo tehničkih specifikacija, već i finansijski proračun sa uslovima otplate. Takođe, preuzimamo na sebe brigu o kasnijem održavanju klima uređaja i to pratimo garancijama.